túrógombóc csokival

Egy tartalmas leves után (mint amilyen a mai is volt), gyakran csinálok túrógombócot a gyerekek kedvéért, akik imádják és végül is tele van kalciummal. Mostanában, hogy még nagyobb legyen az élvezet, egy fél kocka csokit is belefőzök a közepébe, ami lágyan folyik ki belőle, amikor félbe vágjuk. Hmmm... Isteni volt! A recept a következő:



Hozzávalók:
80 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, pici só, 4 tojás.

Elkészítés:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és pici sót. Ezután a tojások sárgájával is jól elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját és kb. 50 percig pihenni hagyjuk. Amíg forr a víz, elkészítjük a morzsát, majd a túrómasszából vizes kézzel gombócokat formálunk és a közepükbe (úgy, hogy sehol ne látszódjon ki) fél-fél kocka csokit nyomunk. Az elkészült gombócokat a felforrt vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg feljön a tetejére. Ezután szűrőkanállal kivesszük és meghempergetjük a morzsában. Cukrozott tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...