tejfölös-magos kenyér


Hozzávalók:
45 dkg búzakenyérliszt (BL 80)
260 ml víz
10 dkg tejföl
2 teáskanál só
2 teáskanál szárított élesztő
1/2 evőkanál szárított kakukkfű
5 dkg napraforgómag
3 dkg tökmag

Elkészítés:
A kenyérsütő sütőformájába töltjük a 260 ml langyos vizet és a 10 dkg tejfölt. Rászórjuk a lisztet, majd hozzá adjuk a kakukkfüvet, és egymástól amennyire lehet távol a sót és az élesztőt. A kenyérsütő normál programját használjuk, a magokat csak a második dagasztáskor tesszük bele (nekem ezt csipogással jelzi a gépem). Három óra elteltével, amikor lejárt a program, kivesszük és rácsra tesszük, majd ha kicsit kihűlt konyharuhába csomagoljuk. Kiváló alap szendvicsekhez.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...