házi kalács kenyérsütőgépben sütve


Hozzávalók (850 g-hoz):
250 g finom fehérliszt (BL55), 250 g rétesliszt (BF55), 300 ml tej, 100 g vaj, 1 teáskanál só, 100 g porcukor, 4 tojássárgája, 6 g szárított élesztő, 80 g mazsola (vagy kandírozott citrushéj, stb.).

A gép alapprogramját vagy fehér kenyér programját használjuk. A kezelőbillentyűkkel állítsuk be a kalács súlyát, színét! Ezt a receptet nem programozhatjuk későbbi időpontra, mert a késleltetés során a tej és a tojás megromolhat. Helyezzük a hozzávalókat a helyes sorrendben a sütőedénybe: először a tej és a tojássárgája, majd a lisztek, a porcukor és egymástól távol a lisztbe ásva a só és az élesztő. Indítsuk el a gépet, és ha már kicsit összeállt, akkor csurgassuk bele a felolvasztott vajat. A mazsolát, vagy a kandírozott gyümölcsöket csak a második dagasztáskor adjuk hozzá. Ha kisült a kalács, szedjük ki rácsra és becsomagolás előtt hagyjuk azon kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...