10 perces fánk

Még mindig itthon van mindkét gyerkőc, ezen a héten nem vittem még a kislányomat oviba, had erősödjön, és a kajával is próbálok még mindig biztosra menni. Így az egyébként jó hússal, zöldséggel gazdagon készített húsleves után ezt a tízperces fánkot készítettem második fogásnak.



Hozzávalók:
1 tojás
1 pohár natúr joghurt vagy kefír
15 dkg liszt
pici só
1 csomag sütőpor
1 ek. cukor
1/2 csomag vaníliás cukor
egy kis citromhéj
olaj a sütéshez

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojást a joghurttal vagy kefírrel, pici sóval, a citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Serpenyőben olajat melegítünk és a masszát kiskanállal belekanalazzuk. Mindkét oldalukat megsütjük a fánkoknak. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert gyorsan sül. Ha megsütöttük mindet, porcukorral megszórjuk és különféle lekvárokkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...