háromrétegű horgolt virág

Ennél a virágnál az egyes rétegeket külön horgoljuk. Én az egészet fehér fonállal csináltam, de lehet minden réteg más-más színű. Az elkészült virággal pedig szinte bármit díszíthetünk, én ezt egy babasapkára készítettem. A virág mintája a következő.

Első réteg:
6 láncszemet horgolunk és összekapcsoljuk.
1. kör: egyráhajtásos pálca, 2 lsz, majd a körbe öltünk még 7 egyráhajtásos pálcát, közöttük 2-2 lsz-mel. Végül összakepcsoljuk a kört egy hamispálcával, amit az első egyráhajtásos pálca harmadik szemébe öltünk. Ezzel elkészültettünk egy „kereket” 8 „küllővel”.
2. kör: 1 lsz soremelésnek, majd az előző kör minden 2 lsz-ére (vagyis 8-szor) a következő szemeket öltjük: 1 rövidpálca, 1 lsz, 2 egyráhajtásos pálca, 1 lsz, 1 rövidpálca. A 8. után összekapcsoljuk a kört az első rövidpálcába öltött hamis kispálcával és elvágjuk, eldolgozzuk a fonalat.

Második réteg:
1. kör: A második réteghez készítünk egy hurkot a horgolótűre és az első réteg visszáján dolgozunk tovább a következők szerint. Szúrd a tűt az egyik középső „küllő” alá és egy hamis kispálcával illeszd a fonalat a horgoláshoz. 6 lsz, majd a következő küllő alá öltünk egy egyráhajtásos pálcával és 3 lsz következik és így folytatjuk körben, minden küllőnél. Végül a 6 lsz-ünk 3. szemébe öltve egy hamis kispálcával bezárjuk a kört.
2. kör: 1 lsz, majd visszafordítjuk a munkát a színére, és a kis virág szirmait lehajtva elkészítjük a középső virág szirmait is. Ehhez az előzőleg készített 3 lsz-es ívekbe öltünk a következők szerint. 1 rövidpálca, 1 lsz, 3 egyráhajtásos pálca, 1 lsz, 1 rövidpálca. Ezt tehát 8-szor ismételjük, majd az első rövidpálcába öltve összekapcsoljuk és eldolgozzuk a fonalat.

Harmadik réteg:
1. kör: Az utolsó virág elkészítése majdnem ugyanúgy történik, mint a középsőé. Ismét hurkot készítünk a horgolótűre és a munka fonákján a középső virág „küllőjéhez” rögzítjük. 7 lsz, majd a következő küllőbe öltve 1 egyráhajtásos pálca, 4 lsz. Így haladunk végig, végül a 7 lsz 3. szemébe öltve zárjuk a kört.
2. kör: 1 lsz, majd ismét megfordítjuk a munkát a színére és minden ívbe a szirmok elkészítéséhez a következők szerint horgolunk (összesen 8-szor): 1 rövidpálca, 1 lsz, 4 egyráhajtásos pálca, 1 lsz, 1 rövidpálca. Végül az első rövidpálcába öltve zárjuk a kört és eldolgozzuk a munkát

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...