Nálunk még mindig tart a farsang. Ma a barátainkkal jöttünk össze és tartottunk egy kis farsangi mulatságot az aprónépnek, szám szerint hat gyereknek. Volt minden, mi szem-szájnak ingere, természetesen fánk is, de amit muszáj megosztanom is, az ezek a tündér tortácskák, amiket az egyik barátnőm készített, és hatalmas sikert aratott a kicsik körében. A lányom a lelkemre kötötte, hogy majd én is csináljak ilyet. Hát, a szépséghibája - a gyerekek szempontjából éppen az erénye - a sok ételszínezék, ami az élénk színeit adja, de néha belefér szerintem.
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
15 dkg liszt
2 tojás
4 ek. tej
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
A cukormázhoz:
1 tojásfehérje
25 dkg porcukor
pár csepp különböző színű ételszínezék (sárga, piros, kék, ezekből majdnem minden szín kikeverhető)
díszítéshez: gumicukor, Smarties cukorkák stb.
A hozzávalókat össze kell keverni robotgéppel, majd papírral kibélelt muffinformákba kell kanalazni és előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt aranybarnára sütni. Ezután kivenni a formákból és hagyni kihűlni. Közben el lehet készíteni a cukormázat úgy, hogy a tojásfehérjét először enyhén felverjük habbá, majd beleszitáljuk a porcukrot és azzal tovább verjük kb. 5-6 percig, amíg jó sűrű és fényes nem lesz. Ezután szétosztjuk kis tálkákba (annyiba, ahány színt akarunk keverni) és mindegyiket más színűre festjük az ételszínezékekkel. (Közben próbáljuk felidézni a rajzórai emlékeinket, hogy melyik színek keverésével is kapjuk meg a kívánt színt.) Ha készen van, akkor levágjuk a muffinok púpjait, rásimítjuk a cukormázat, majd pár perc száradás után feldíszítjük a különböző (egészségtelenebbnél egészségtelenebb) cukorkákkal. A maradék cukrokat is rakjuk kis tálba és azokat a tálaláskor tegyük a muffinokról csak a gumicukrokra vadászó gyerekek elé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése