Hozzávalók:
500 g búzakenyérliszt (BL80), 100 ml
kefir vagy joghurt, 100 ml tej, 100 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2
tojás, 70 g olvasztott vaj vagy margarin, 1 csapott teáskanál só, 1 csomag szárított
élesztő, 50 g kókuszreszelék, 50 g mazsola.
Elkészítés:
A kenyérsütőgépbe rakjuk a tejet, a kefirt vagy joghurtot, a kissé felvert tojásokat, rászórjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, majd pedig az üst valamelyik szélére a cukrot és a
vaníliás cukrot. A cukorral ellentétes sarokba kis lyukat ásunk a sónak, középen pedig az élesztőnek. A kenyérsütőgépet fehér kenyér vagy alapprogramra állítjuk, elindítjuk a dagasztást és mikor
kissé összeállt a tészta, akkor adjuk hozzá lassan az olvasztott vajat vagy margarint. A mazsolát közben lemossuk és kicsit beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük és csak a második dagasztás megkezdésekor adjuk a tésztához, hogy ne törjön össze nagyon. Ezután a többit a kenyérsütőgép elintézi, már csak annyi dolgunk van, hogy a program lejárta után kivegyük a gépből a kész kalácsot és rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése