Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 6 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 4 tojássárgája, 1/2 csomag sütőpor, 4-5 evőkanál finomliszt, 4-5 evőkanál rétesliszt, étolaj a sütéshez.
A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojássárgákkal jól összekeverjük, majd beleszórjuk a fél csomag sütőport és fele-fele arányban a rétes- és finomlisztet, amennyit a tészta felvesz. Jól gyúrható tésztát kell kapnunk, ami nem ragad a kezünkhöz. Legalább egy órát állni hagyjuk, majd lisztes kézzel kis pogácsákat formázunk belőle és olajban aranybarnára sütjük. Cukros tejföllel vagy lekvárral tálaljuk.