mustáros karaj

Az egyik kedvenc ételem, amit szívesen készítek vendégeknek is, mivel jó előre el lehet lehet készíteni, csak az utolsó kb. 10 perces sütést kell közvetlenül tálalás előttre hagyni, és emellett nagyon finom is.


Hozzávalók:
1 kg-os karaj egyben, fokhagyma, Piros Arany, 2 ek. mustár, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld.
Kicsontozunk egy kb. 1 kg-os karajt és besózva 2 ek. olajon fehéredésig jól átsütjük a külsejét. Mellédobunk egy gerecd fokhagymát, megkenjük Piros Arany krémmel (én nem szoktam róla sajnálni) és kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután a húst felszeleteljük, a szeletek egyik oldalát megkenjük 2 ek. mustár, 2 dkg vaj vagy margarin, egy gerezd tört fokhagyma, egy csokor összevagdalt petrezselyemzöld és egy ek. Piros Arany keverékével és a megkent felükkel felfelé, tűzálló tálra fektetjük. Aláöntünk a húsléből és forró sütőben még 10 percig sütjük (összemelegítjük).

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...