Hozzávalók (kb. 18 db-hoz):
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
35 dkg pucolt sárgarépa
14 dkg finomliszt
14 dkg rétesliszt
1 dl étolaj
30 dkg barna cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
10 dkg dió
csipetnyi só
Elkészítés:
A diót száraz serpenyőben megpirítom,
majd deszkára halmozom és durvára
vágom. A répát – amit korábban már megpucoltam – lereszelem. Egy
mély tálba beleöntöm a liszteket, hozzájuk keverem a sütőport, a fahéjat
és a sót. Egy másik tálban habosra verem a tojásokat a cukorral és a
vaníliás cukorral. Ehhez a keverékhez adom az olajat.
Ha összekevertem, akkor jöhet hozzá a lisztes keverékem, majd homogén
tésztává keverem az egészet. Ebbe kerül a jól kinyomkodott
sárgarépa és a durvára vágott dió. Alaposan összeforgatom a tésztával
őket, majd muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe töltöm, és 180
fokra előmelegített sütőben
tűpróbáig sütöm.
Ha vendégeknek készítjük, édes sajtkrémmel és egy-egy fondant répával díszíthetjük a tetejét, de ebben az esetben semmiképpen ne gondoljuk, hogy egészséges finomság!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése