répás muffin


Hozzávalók (kb. 18 db-hoz):
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
35 dkg pucolt sárgarépa
14 dkg finomliszt
14 dkg rétesliszt
1 dl étolaj
30 dkg barna cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
10 dkg dió
csipetnyi só

Elkészítés:

A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd deszkára halmozom és durvára vágom. A répát – amit korábban már megpucoltam – lereszelem. Egy mély tálba beleöntöm a liszteket, hozzájuk keverem a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban habosra verem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez a keverékhez adom az olajat. Ha összekevertem, akkor jöhet hozzá a lisztes keverékem, majd homogén tésztává keverem az egészet. Ebbe kerül a jól kinyomkodott sárgarépa és a durvára vágott dió. Alaposan összeforgatom a tésztával őket, majd muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe töltöm, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Ha vendégeknek készítjük, édes sajtkrémmel és egy-egy fondant répával díszíthetjük a tetejét, de ebben az esetben semmiképpen ne gondoljuk, hogy egészséges finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...