répatorta krémsajtos bevonattal



Hozzávalók:
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
35 dkg pucolt sárgarépa
14 dkg finomliszt
14 dkg rétesliszt
1 dl étolaj
30 dkg barna cukor
2 teáskanál vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
10 dkg dió
csipetnyi só

Elkészítés:
A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd deszkára halmozom és durvára vágom. A répát – amit korábban már megpucoltam – lereszelem. Egy mély tálba beleöntöm a liszteket, hozzájuk keverem a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban habosra verem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez a keverékhez adom az olajat. Ha összekevertem, akkor jöhet hozzá a lisztes keverékem, majd homogén tésztává keverem az egészet. Ebbe kerül a jól kinyomkodott sárgarépa és a durvára vágott dió. Alaposan összeforgatom a tésztával őket, majd kikent vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába töltöm, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
A kész tortát rácsra teszem, majd miután kihűlt, bevonom az alábbi krémsajttal.


Krémsajt hozzávalók:
5 dkg vaj
25 dkg krémsajt
1 vaníliás cukor
1 citrom héja
20 dkg porcukor
pár csepp citromlé

Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat a sajttal habosra keverem, majd hozzáadom a többi összetevőt, majd bevonom vele a tortát. (Lehet a lapot félbe vágva tölteléknek is használni.) 

Végül a tortát feldíszítettem a korábban már elkészített fondant répákkal és - gyertyák helyett - a fondant számokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...